Leelus fiske-karry Fort Cochin, Kerala

- smager bedst på andendagen, så retten kan med fordel laves dagen før den skal fortæres  

Ingredienser:

 

A. 500 g fisk i gullasch-store bidder/ rejer

B. 5 cm ingefær, 10 fed hvidløg, 12 indiske karry-blade (kan/må evt. undværes), 5 skalotteløg, 4 spsk kokosolie, 1 tsk sennepsfrø

C. ½ tsk gurkemeje, 4 tsk kashmiri stødt chili, ½ tsk bukkehorn

D. 5 spsk tamarind, 1 dl lunt vand

E.  1 top tsk salt, 1 dl vand (hvis rejer); hvis ”hård” fisk: 2 dl vand 

 Tilberedning: 

1. bland D og lad stå

2. hak B og sauter i stor gryde

3. bland C + lidt vand. Hæld denne masala oven i B i gryden

4. pil efter nogen tid frø og fibre fra D (se mere om tamarind hos Kille Enna), tilsæt E og hæld det i gryden

5. når grydens indhold koger, tilsæt A og rør - kun lidt og meget forsigtigt

6. dæk til og kog 10-25 minutter (rejer 10 min. blød hvid fisk 15-20 min, hård fisk 20-25 min)

 


Hvis for stærk: tilsæt kokosmælk og eller hk. tomat