Pavlova: Marengskage m. flødeskum og frugt 

æggehvider sukker vanilje citronsaft piskefløde frugt 

Ingredienser:
6 æggehvider, 300 g stødt melis, vanilje/vaniljesukker efter behag (alternativt lidt revet mørk chokolade), 3 tsk. citronsaft 5 dl piskefløde frugt til pynt (fx 3 halve syltede ferskner 3 kiwifrugter, 20 søde druer og 2 bananer i skiver)  

 


Marengsbund:
:
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker, vanilje og citronsaft
; tag bagepapir på en plade og spred en tsk. spiseolie på papiret med en stump køkkenrulle;  spred marengsdejen ud på pladen i en firkant (de fleste gør den rund, men jeg kan bedst lide en tyndere marengsbund) og stil i en kold ovn åben spjældet og stil termostaten på 100 gr. varmluftblæser; efter ca. 100 minutter skulle oversiden være tør og fast (ellers bare giv den længere tid). Marengsen skal af bagepapiret straks den er ude af ovnen, fx således: læg et nyt stykke bagepapir ovenpå marengsbunden og derpå en bakke eller en kold bageplade med bunden i vejret så marengsen er i midten af en sandwich; vend nu raskt hele møllen 180 grader så den varme plade kommer øverst og fjern denne plade og bagepapiret fra bunden af marengsen (som skal vedblive med at vende opad i resten af kagens korte levetid) 

 


Pynt:
 
Den afkølede marengs pyntes med et meget tyndt lag hindbærsyltetøj, et lag  flødeskum (mindst en fingerbredde tykt) og frugt i skiver. Ifølge de fleste australske/newzealandske opskrifter (de to lande strides om hvem der har opfundet kagen, som med sikkerhed vides at være opkaldt efter en russisk balletdanser Anna Pavlova (1881-1931), der gæstede begge lande i 1926) skal der pyntes med passionsfrugt-indmad (Passion Fruit Pulp), som i de lande fås på flaske!