-
smager bedst på andendagen, så retten
kan med fordel laves dagen før den skal fortæres
Ingredienser:
|
A.
500 g fisk i gullasch-store bidder/ rejer B.
5 cm ingefær, 10 fed hvidløg, 12 indiske karry-blade (kan/må evt. undværes),
5 skalotteløg, 4 spsk kokosolie, 1 tsk sennepsfrø C.
½ tsk gurkemeje, 4 tsk kashmiri stødt chili, ½ tsk bukkehorn D.
5 spsk tamarind, 1 dl lunt vand E. 1 top tsk salt, 1 dl vand (hvis rejer); hvis ”hård” fisk: 2 dl vand |
Tilberedning: |
1. bland D og lad stå 2. hak B og sauter i stor gryde 3. bland C + lidt vand. Hæld denne
masala oven i B i gryden 4. pil efter nogen tid frø og fibre fra
D (se mere om tamarind hos Kille Enna), tilsæt E og hæld det i gryden 5. når grydens indhold koger, tilsæt
A og rør - kun lidt og meget forsigtigt 6. dæk til og kog 10-25 minutter
(rejer 10 min. blød hvid fisk 15-20 min, hård fisk 20-25 min) |
|
|