æggehvider sukker vanilje citronsaft piskefløde
frugt
|
Ingredienser:
6
æggehvider, 300 g stødt melis, vanilje/vaniljesukker efter behag
(alternativt lidt revet mørk chokolade), 3 tsk.
citronsaft 5 dl piskefløde frugt til pynt (fx 3 halve syltede ferskner 3
kiwifrugter, 20 søde druer og 2 bananer i skiver)
|
|
Marengsbund: :
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker, vanilje og citronsaft;
tag bagepapir på en plade og spred en tsk. spiseolie på papiret med en
stump køkkenrulle; spred marengsdejen ud på pladen i en firkant
(de fleste gør den rund, men jeg kan bedst lide en tyndere marengsbund) og
stil i en kold ovn åben spjældet og stil termostaten på 100 gr. varmluftblæser;
efter ca. 100 minutter skulle oversiden være tør og fast (ellers bare
giv den længere tid). Marengsen skal af bagepapiret straks den er ude af ovnen, fx således:
læg et nyt stykke bagepapir ovenpå marengsbunden og derpå en bakke
eller en kold bageplade med bunden i vejret så marengsen er i midten af
en sandwich; vend nu raskt hele møllen 180 grader så den varme plade
kommer øverst og fjern denne plade og bagepapiret fra bunden af marengsen
(som skal vedblive med at vende opad i resten af kagens korte levetid)
|
|
Pynt:
Den afkølede marengs pyntes med et meget tyndt lag hindbærsyltetøj, et
lag flødeskum (mindst en fingerbredde tykt) og frugt i skiver. Ifølge
de fleste australske/newzealandske opskrifter (de to lande strides om hvem
der har opfundet kagen, som med sikkerhed vides at være opkaldt efter en
russisk balletdanser Anna Pavlova (1881-1931), der gæstede begge lande i
1926) skal der pyntes med passionsfrugt-indmad (Passion Fruit Pulp),
som i de lande fås på flaske!
|